2024. április 20. - Tivadar

Az emberek átverésére korlátlan forrásokat mozgósítanak

A Fidesz azt kifogásolja, hogy miközben a kormány jövőre 100 milliárd forintot von ki az egészségügyből, kommunikációra, az emberek átverésére korlátlan forrásokat tud mozgósítani - erről Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa beszélt hétfői sajtótá
2008. november 17. hétfő 11:52 - Hírextra
Hangsúlyozta: az egészségügy az elmúlt három évben mindig vesztes volt, hiszen 2006 és 2008 között 250 milliárd forintot vontak ki az ágazatból, jövőre pedig mintegy 100 milliárdot.

Az ember azt gondolná, hogy nincs pénz az egészségügyben, de kiderül, hogy a válság megkíméli a kormányzati kommunikációt, hiszen idén egy egészségügyi roadshow kezdődik, amire 116 millió forintot költ a kormány - tette hozzá a fideszes politikus.

Mint mondta, ez több, mint a jövő évi költségvetésben egészségügyi kommunikációra szánt 100 millió forint, vagyis a kormány "becsapásra, átverésre korlátlan forrásokat tud mozgósítani, hogy elfogadtassa az emberekkel mindazt a kárt, amit az egészségügyben okozott".

Pesti Imre kérte a kormányt, hogy az emberekkel törődjön, és ne a kommunikációval, ne forrásokat csoportosítson át, hogy megvezesse, becsapja az embereket.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök korábban azt ígérte, a kormányzati kommunikációt visszafogják. Közben azonban - folytatta a fideszes képviselő - kiderült, hogy 1,2 milliárd forintos szerződést kötöttek médiavásárlásra, reklámra és egyéb kommunikációs célokra. Valahogy a válság a kormányzatot támogató kommunikációt elkerüli - jegyezte meg.

Szerinte a miniszterelnök "notórius füllentővé vált", sokadik alkalommal nem tartja be az ígéretét, napról napra lebukik, hogy nem mond igazat.

Pesti Imre szerint a kormány nem rendelkezik átfogó gazdaságpolitikai koncepcióval, csak egy gyógymódot ismer, a megszorítást, vagyis az emberekkel fizetteti vissza az általa okozott kárt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását