2024. május 5. - Györgyi

Ünnepel a színház

Ünnepi társulati üléssel emlékeztek a Győri Nemzeti Színház épületének 1978. november 1-jei átadására pénteken a Rába-parti városban, ahol harminc évvel ezelőtt Illyés Gyula Fáklyaláng című drámájának bemutatásával avatták fel az új színházat.
2008. november 14. péntek 18:31 - Hírextra
Az ünnepi ülésen Borkai Zsolt, Győr polgármestere és Nagy Viktor, a színház új igazgatója köszöntötte a társulat tagjait. Mint az igazgató kiemelte, egy színház életében 30 év alatt sok szép és felejthetetlen pillanat adódik. Ezeket is felidézi az a jubileumi album, amely a színház elmúlt három évtizedéről ad áttekintést, és amelyet Nagy Viktor mutatott be az ünnepi ülésen.

Az igazgató beszámolt arról is, hogy N. Mészáros Júlia, a győri Városi Művészeti Múzeum igazgatójának segítségével kiállítást is rendeztek: a tárlaton a közgyűjteménytől kölcsönzött két Vasarely-képet is láthat a közönség a színház épületében, amelynek két oldalát is egy-egy nagyméretű Vasarely-alkotás díszíti. A színház aulájában a színház négy jelmeztervezője, Gloria von Berg, Ruby Mária, Gyarmathy Ágnes, és Torday Hajnal alkotásai is láthatók.

Nagy Viktor hozzátette, hogy természetesen a közönséggel együtt is megünneplik a színház harmincadik születésnapját: vasárnap ünnepi gálaműsorra várják az érdeklődőket, akik opera-, operett- és musicalrészletek mellett a Győri Balett nagy sikerű darabjaiból is ízelítőt kaphatnak. A Funtek Frigyes rendezte gálaműsorban közreműködik a színház zenekara is Medveczky Ádám és Kaposi Gergely, a Győri Nemzeti Színház jelenlegi zeneigazgatójának vezényletével.

Az ünnepi társulati ülésen a Győri Nemzeti Színház több mint húsz jelenlegi és egykori tagjának adományoztak emlékérmet, Lebó Ferenc szobrász alkotása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását