2024. május 6. - Ivett, Frida

A szolidaritás napja

A fiatalok és idősek egymást iránti szolidaritásának jegyében telik november 18-a Somogy megyében; A szolidaritás napja című programban kilenc bentlakásos szociális intézmény és nyolc középiskola mintegy száz tanulója vesz részt - közölte a Somogy Megyei
2008. november 13. csütörtök 14:24 - Hírextra
Varga Zsolt kifejtette: a program legfontosabb célja, hogy az érdeklődő középiskolások megismerjék a bentlakásos szociális otthonok napi tevékenységét, tájékozódjanak az intézmény feladatairól, a lehetőségekhez mérten vegyenek részt a tennivalókban, segítsék az ott folyó munkát, teremtsenek kapcsolatot a lakókkal.

Kiemelt cél az is, hogy a mai magyar fiatalokról megjelenő negatív hírekkel és véleményekkel szemben pozitív üzeneteket juttassunk el erről a korosztályról a nyilvánosságnak - hangsúlyozta Varga Zsolt, annak a reményének hangot adva, hogy az együtt eltöltött idő bizonyítani fogja a középiskolások segítőkészségét, empátiáját, a karitatív ügyek iránti érdeklődését, és erősíti a diákok pozitív személyiségjegyeit.

Közölte: A szolidaritás napja programhoz - amelyet a Somogy Megyei Önkormányzat támogatásával a megyei idősügyi tanács kezdeményezett és szervez - középiskolák és szociális intézmények mellett partnerként a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Intézete is csatlakozott.

Az idősügyi tanács titkára, a patalomi Park Szociális Otthon igazgatója jelezte: jövőre szeretnék tovább bővíteni a résztvevők körét, akár országos mozgalommá fejlesztve a programot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását