2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Tizenéves vonatrablók

Tizenéves rablók kétszer is megtámadtak egy 15 éves fiút a Miskolc és Szerencs között közlekedő személyvonaton, a négy elkövetőt a rendőrség elfogta - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t szerdán.
2008. november 12. szerda 16:30 - Hírextra
A 15 éves fiútól a vele hasonló korú fiatalok a nála lévő értékeket követelték, egyikük egy kis kést is elővett. A fenyegetés hatására a sértett átadta 200 forintját, majd a rablók - miután már mindenki leszállt a vonatról - újra visszatértek hozzá és elvették a többi értéktárgyát is - ismertette Dobi Tamás, a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

A nyomozás során kiderült, hogy a bűncselekményt két fiatalkorú és két gyermekkorú taktaszadai fiú követte el, akik a kihallgatásuk alkalmával elismerték tettüket - fűzte hozzá.

A Szerencsi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás bűntettében indított eljárást.
Dobi Tamás emlékeztetett: a gyermekkorúak nem büntethetők. A rendőrség ilyen esetekben értesíti a területileg illetékes települési önkormányzat jegyzőjét, illetve a gyámhivatalt, hogy vizsgálják meg a gyermek, gyermekek családi körülményeit és szükség esetén tegyék meg a gyermekvédelmi gondoskodás keretébe tartozó hatósági intézkedéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását