2024. május 3. - Tímea, Irma

Gyurcsány szerdán egyeztet a szlovákiai találkozóval kapcsolatban

Gyurcsány Ferenc szerdán délután kettő órakor tud a külügyi bizottság rendelkezésére állni, hogy a szombati magyar-szlovák kormányfői találkozóról egyeztessenek - közölte az MTI kérdésére a kormányszóvivő, miután Németh Zsolt, a testület elnöke meghívta a
2008. november 11. kedd 15:30 - Hírextra
Daróczi Dávid elmondta: a pénteki időpont azért nem megfelelő Gyurcsány Ferencnek, mert csütörtökön a gazdasági csúcs után Azerbajdzsánba utazik a Nabucco-konferenciára, ahol Magyarország, illetve Európa gázellátásának biztonságáról egyeztet, és csak pénteken késő este érkezik vissza Magyarországra.

A kormányszóvivő hozzátette: a miniszterelnök örömére szolgál, hogy az elmúlt napokban és hetekben egyre jobb viszony alakult ki a kormány és a törvényhozás szakbizottsága között. A kormány a külügyminiszter útján kedden ismét egyeztetett a külügyi bizottság tagjaival arról, hogy milyen politikát tudnak közösen képviselni - idézte fel.

Mint mondta, a miniszterelnök továbbra is elkötelezett híve annak, hogy a kormány és a törvényhozás közti jó kapcsolat még tovább mélyüljön, és örömére szolgál, hogy szakpolitikai kérdésekben egyeztethet a kormányzat a parlamenti pártok képviselőivel az összefogásjegyében - fogalmazott. Daróczi Dávid ide sorolta például a hétfői ötpárti egyeztetést a szlovák-magyar viszonyról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását