2024. május 5. - Györgyi

Hivatalos szakma a lett a jóslás

Felvette a jövendölést és a csillagjóslást a szakmák szabványjegyzékébe az ukrán munkaügyi és szociálpolitikai minisztérium, s ezzel hivatalosan is elismerte az országban ezerszám tevékenykedő jósnők és asztrológusok tevékenységét.
2008. november 7. péntek 07:33 - Hírextra
A munkaügyi tárca intézkedését meglehetős értetlenséggel fogadta az oktatási minisztérium, amely szükségét érezte, hogy bejelentse: semmi köze az eddig nem egészen legálisan űzött tevékenység hivatalos elismeréséhez. Makszim Sztriha oktatási miniszterhelyettes rámutatott, hogy a két tevékenységfajta szakmaként való állami elismerése eleve feltételezi szakképzés beindítását az adott foglalkozási körökben. A tanügyi tárca az intézkedéssel kapcsolatos ellenvetésére azt a választ kapta, hogy Ukrajnának követnie kell az európai gyakorlatot - tette hozzá.

Az ukrán parlament tudományos és oktatási bizottságának elnöke, Volodimir Polohalo a kérdéssel kapcsolatban kifejtette: a jóslás és az asztrológia azért került be a szakmák jegyzékébe, hogy az ilyen iparűzőket is megadóztathassák és az állam látókörébe kerüljenek. "Jómagam igencsak szkeptikusan viszonyulok a tenyérjósok és asztrológusok működéséhez, de mivel ezek az emberek lényegében feketén dolgoztak, a foglalkozásuk szakmaként való elismerése lehetővé teszi, hogy adózzanak és tevékenységüket az állam ellenőrizhesse" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását