2024. június 14. - Vazul

Tovább beszéltetik Ladost

A Zuschlag János és 15 társa ellen indított büntetőper a másodrendű vádlott, Lados István kihallgatásával folytatódott szerdán Kecskeméten.
2008. november 5. szerda 09:24 - Hírextra
A vádlott a hetedik tárgyalási napon állt a Bács-Kiskun Megyei Bíróság előtt. Fodor Endre tanácsvezető bíró a vádlott kihallgatását befejezte, a vád képviselője a legutóbbi tárgyalási napon tett fel kérdéseket.

A szerdai tárgyalási napon a vádlottak védőinek kérdéseire válaszol Lados István.
A tanácsvezető bíró a tárgyalási nap kezdetén bejelentette: ha a védők kérdései időben befejeződnek, akkor a mai napon megkezdi az elsőrendű vádlott, Zuschlag János kihallgatását.
Lados István másodrendű vádlott a harmadrendű vádlott Katus Ferenc védőjének a kérdéseire határozott válaszokat adott, megerősítette korábbi vallomását, nem keveredett ellentmondásba.
Korábbi vallomását több esetben pontosította a másodrendű vádlott, de hozzátette, hogy a nyomozás során is minden részletre kiterjedően készült a jegyzőkönyv.

Lados István a védő kérdésére válaszolva elmondta, hogy egy kihallgatás során rosszul lett, amikor ismertették a vele kapcsolatos vádat, melyből világossá vált számára, hogy a vádalkura vonatkozó reménye szertefoszlott.

A nyomozás során egy alkalommal fogott el félelem, amikor házkutatást tartottak nálam - fűzte hozzá a másodrendű vádlott.Lados megismételte amit korábbi kihallgatása folyamán már elmondott, mely szerint Zuschlag gyakorta szólt Őri Andrásnak, szavai szerint "kisnyúl, megjött-e a lovette", mely azt jelentette, hogy Őri - a negyedrendű vádlott - nézze meg, hogy a pénzintézetnél vezetett bankszámlára megjöttek-e a különböző pályázatokon elnyert pénzek.

Kérdésre válaszolva Lados megerősítette, hogy a Táncsics Alapítványtól elnyert összegeket a pályázat szerint szabadtéri rendezvények és kiadványok készítésére kérték és nyerték, de ténylegesen Csiha Judit és Baráth Etele MSZP-s országgyűlési képviselő-jelöltek kampányára használták fel.

A másodrendű vádlott beszámolt arról, hogy tudomása volt arról, hogy Marsovszky Balázs hatodrendű vádlott, Prácser László kilencedrendű vádlott és Katus Ferenc hetedrendű vádlott részesedett a pályázatok révén elnyert összegekből. Azt azonban nem tudta, hogy ez "sikerdíj" vagy egyszerűen bizonyos részesedés volt-e.

A délelőtti kihallgatás végén Fodor Endre bíró bejelentette: újabb vádlott (Zuschlag János) kihallgatására pénteken kerül sor. Ebben csak akkor történhet változás, ha szerdán délután a védők már nem tennének fel több kérdést.

A vádhatóság bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint a vádlottak civil szervezetek révén 75 millió forint állami támogatás jogosulatlanul megszerzésében működtek közre.

Zuschlag János, aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke, Kiskunhalason önkormányzati képviselő, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szocialista frakciójának tagja is volt 2007. szeptember 21-től előzetes letartóztatásban van. Lados Istvánt már korábban házi őrizetbe helyezték, mert minden vádpontra kiterjedő, részletes vallomást tett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2008. november 6. 05:55
És vajon egy hozzád hasonló disznóhus zabáló zsidóság szégyene,vajon meddig beszélhet?És terjeszthei Uszitásait? Emlékezz Erich Milch-re!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását