2024. március 29. - Auguszta

Lemond a kapitány, ha nem szerzünk érmet

Két érmet remél versenyzőitől a csütörtökön kezdődő liverpooli ökölvívó Európa-bajnokságon Balzsay Károly. A magyar válogatott szövetségi kapitánya a dobogós helyek elmaradása esetén biztosan nem folytatja a szakmai munkát a nemzeti csapat élén.
2008. november 5. szerda 11:43 - Hírextra
"Már csak azért is két dobogós helyet várok, mert eldöntöttem, hogy csak minimálisan ilyen eredmény elérése esetén adom be pályázatomat a most kiírt kapitányi posztra - nyilatkozta az MTI-nek az elutazás előtt a szakvezető, akinek december 31-én jár le a megbízatása. - Amennyiben nem érünk el jó eredményt, nem is lenne értelme újra kandidálnom, legalább két éremmel azonban már biztosan gondolkodóba ejteném a bírákat."

A magyar szövetség elnöksége szerdai ülésén írta ki a pályázatot. Ez alapján december 15-ig lehet leadni a pályamunkákat, s azokat december 31-ig bírálják el. Az új kapitányt a 2012-es londoni olimpia végéig nevezik majd ki, ám 2010 végén az eredményesség hiánya esetén a szerződést felbonthatja a MÖSZ. A szövetségi kapitányi poszt nem főállású munkakör lesz, a fizetés későbbi megállapodás kérdése.

A kontinenstorna előtt egy hónapig Tatán készült a válogatott, amelyből a múlt héten kidőlt a pekingi olimpia és a tavalyi chicagói világbajnokság egyetlen pontszerzője, Szellő Imre. A Pekingben hatodik félnehézsúlyú (81 kg) versenyző betegsége ellenére Balzsay képesnek tartja a csapatot a cél elérésére.

"Jó állapotban vannak a fiúk, a Vasas versenyzői, például Bacskai Balázs (69 kg) vagy Darmos József (91 kg) már az edzőtábor elején remek erőben voltak, de igazából senkivel sincs gond. Káté Gyula (64 kg) például jobb formában van, mint Peking előtt vagy az olimpián volt - mondta a szakember. - Éppen Gyuszi az egyik legnagyobb esélyes egy kiemelkedő eredményre, rá is férne egy kis siker.

Hasonlókat mondhatok Szili Istvánról (75 kg) is, akitől a tavasszal mindkét kvalifikációs versenyen győztes meccseket vettek el, de egyébként is jellemző rá, hogy a korábbi nagy versenyeken még az ág is húzta. Bacskaiból is kijöhet egy jó eredmény, igaz, a 69 kilós súlycsoportba még mindig bele kell erősödnie, míg Darmos általában jól muzsikál a nagy versenyeken. Nem szabad megfeledkezni a tavaszi kvalifikációs versenyen remeklő Varga Miklósról (60 kg) vagy Mihály Jánosról (57 kg) és a kiszámíthatatlan Kalucza Norbertről (54 kg) sem."

A válogatott szerdán reggel utazott el Angliába, csütörtökön a reggeli sorsolás után kezdődnek meg a küzdelmek. A döntőkre jövő szombaton kerül sor.

A magyar csapat:
48 kg: Ungvári István
51: Szalai Gergely
54: Kalucza Norbert
57: Mihály János
60: Varga Miklós
64: Káté Gyula
69: Bacskai Balázs
75: Szili István
81: Amin Kadri
91: Darmos József
plusz 91: Bernáth István
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását