2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Az emberi jogi bizottság elítéli a nagycsécsi esetet

Az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi Bizottsága állásfoglalásban ítélte el a nagycsécsi kettős gyilkosságot, és azonnali intézkedést vár el a nyomozóhatóságoktól; a dokumentumot a testület egyhangúlag fogadta el keddi ülésén.
2008. november 4. kedd 15:50 - Hírextra
Teleki László (MSZP), az állásfoglalás előterjesztője azt mondta, hogy a társadalom megnyugtatása érdekében mindenképpen szükséges a dokumentum elfogadása.

Hangsúlyozta, a romák nincsenek kellőképpen megnyugtatva, hogy Magyarországon nyugodtan, békésen élhetnek, ezért a bizottságnak ki kell mondania: minden állampolgár egyenlő, nem lehet kirekeszteni senkit etnikai vagy vallási hovatartozása miatt.

A testület az állásfoglalásban részvétét nyilvánítja ki a meggyilkolt áldozatok hozzátartozóinak, és mélységesen elítéli a támadást."Megnyugtatásul a roma és nem roma lakosságot biztosítjuk, hogy a társadalomban egyetlenegy parlamenti párt sem tudja elfogadni és tolerálni azt a gaztettet, amit az elkövetők véghezvittek. Semmilyen indokból nem történhet meg, hogy embereket éjjel, álmukban lemészároljanak, házukat felgyújtsák" - írták.

Mint hozzátették, a nagycsécsihez hasonló bűncselekmények elkövetése súlyosan veszélyezteti a magyar demokráciát és a társadalom békéjét, nyugalmát.Az események gyors és alapos kivizsgálása, és az elkövetők mielőbbi felderítése mindannyiunk elemi érdeke" - szögezték le az állásfoglalásban.Hétfőre virradóra Molotov-koktélt dobtak és rálőttek két nagycsécsi családi házra ismeretlen tettesek. A támadásban egy 43 férfi és egy 40 éves nő életét vesztette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását