2024. május 3. - Tímea, Irma

Európa Kolozsváron

Francia, portugál, olasz, spanyol, szerb és román színházak mutatkoznak be hét héten át Kolozsvárott, az Európai Színházi Unió 17. fesztiválján.
2008. november 3. hétfő 15:27 - Hírextra
A Kolozsvári Állami Magyar Színház az Európai Színházi Unió legújabb tagjaként a bukaresti Bulandra Színházzal közösen szervezte meg a vasárnap kezdődött, december 21-ig tartó fesztivált az erdélyi nagyvárosban és Bukarestben - olvasható a kolozsvári teátrum honlapján.

A két rendező teátrum előadásain kívül a portugál Teatro da Rainha, a palermói Teatro Garibaldi, a belgrádi Jugoszláv Drámai Színház, a franciaországi Compagnie AZAR, Compagnie Rumpelpumpel és a STUDIO 24 - Compagnie Roger Planchon, valamint a madridi Teatro de La Abadía produkcióit is láthatja a közönség.

A színházi előadások mellett a fesztivál végéig megtekinthetik az érdeklődők Varga-Járó Ilona jelmeztervező reneszánsz ihletésű kiállítását is. A kolozsvári fesztivált december 21-én a Bulandra Színház előadása zárja. A bukaresti társulat Heiner Müller Bonctan. Titus. Róma bukása, korábban már Budapesten is játszott darabját adja elő Alexandru Darie rendezésében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását