2024. április 29. - Péter

Mintha nem is lenne halottak napja

Továbbra is jól járhatóak a főváros útjai, a BKV járatain pedig átlagos vasárnapi forgalom tapasztalható halottak napján - derült ki a Fővinform és a BKV vasárnap délutáni tájékoztatásából.
2008. november 2. vasárnap 16:28 - Hírextra
Havasi Zsolt, a Fővinform ügyeletese elmondta: a fővárosi temetők többségének környékén vasárnap nem alakult ki torlódás, de erős volt a forgalom a nagyobb temetők - mint a rákoskeresztúri Új köztemető, az óbudai temető és a farkasréti temető - környékén. A fő közlekedési útvonalakon - beleértve a rakpartokat, a Nagykörutat, a Hungária körutat és a belvárosi főútvonalakat - különösebb gond nélkül lehetett autózni.

Elmondása szerint dél körül volt élénk a forgalom a fővárosban, azóta csökkent a zsúfoltság és még a fővárosba bevezető utakon sem érezhető, hogy erősödne a forgalom.

A BKV tájékoztatása szerint az Új köztemető és a megyeri temető környékén közlekedő BKV-járatok voltak a leginkább igénybevettek, a többin átlagos, vasárnapi kihasználtságot mértek, vagyis a temetőbe látogatók száma nem jelentős, a közlekedési vállalat járművei el tudják szállítani az utasokat.

A rendőrség megállási és behajtási tilalmat rendelt el a hétvégére több fővárosi temető környékén, a BKV sűrítette egyes járatait, a közterület-felügyelet pedig fokozott ellenőrzést tartott mindenszentek és halottak napja miatt.

A legnagyobb temetők - így az Új köztemető, a farkasréti és a pesterzsébeti temető - körüli és az oda vezető utakon is tilos a parkolás vasárnap 22 óráig, egyes helyeken éjfélig. Több utcát egyirányúsítottak, azokon az ellenkező irányban csak a tömegközlekedési járművek haladhatnak.
Autóval csak a Fiumei úti sírkertbe és az Új köztemetőbe lehet behajtani, a mozgáskorlátozottakat azonban minden temetőbe beengedik gépjárművel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását