2024. április 27. - Zita

Meggyalázták Huszein holttestét

Felakasztása után hatszor is kést döftek Szaddam Huszein holttestébe - állítja a korábbi iraki elnök sírját őrző fegyveresek vezetője, aki két évvel ezelőtt közreműködött a bukott diktátor temetésén. Egy törzsi vezető határozottan visszautasította az állí
2008. november 1. szombat 17:08 - Hírextra
Az őrség vezetője, a 45 éves Talal Miszrab a Times brit napilapnak adott interjúban azt mondta: hat szúrt sebet látott Szaddam Huszein holttestén, négyet elöl, kettőt a háton, emellett az arcon is sérülés nyomai látszottak.

A férfi szerint körülbelül háromszáz ember látta ezeket a sebeket, amikor a kivégzés utáni napon, 2006. december 31-én eltemették Irak korábbi elnökét.

Egy beszámoló szerint Szaddam Huszein törzsének korábbi, azóta meghalt vezetője szintén azt állította, hogy a holttesten szúrt sebeket látott.

Több iraki politikus és törzsi vezető is tagadja ugyanakkor, hogy a bukott diktátor holttestét meggyalázták volna a kivégzés után. A volt elnök törzsének mostani vezetője az istenére esküdött meg, hogy a tetem az arcán lévő zúzódástól eltekintve érintetlen volt. Hasonlóan nyilatkozott az a biztonsági tanácsadó, aki végigkövette a kivégzést és a temetést.

Núri al-Maliki iraki miniszterelnök októberben azt mondta: megbüntették azokat az őröket, akik felakasztása előtt gúnyolták Szaddam Huszeint, ezeket a megjegyzéseket leszámítva azonban nem történt semmi rendellenesség az ítélet-végrehajtás során.
Forrás: Inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását