2024. május 17. - Paszkál

Örökbefogadhatóak a gyilkos kutyák

Egyetlen kutyát sem altattak el azok közül a kutyák közül, amelyek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nemesbikken halálra martak egy hétéves kisfiút idén májusban.
2008. október 30. csütörtök 18:37 - Hírextra
Az állategészségügyi hatóság nem nyilvánította az ebeket veszélyesnek. Az ebek már állatmenhelyekre kerültek, ahonnan bárki elviheti őket.

Gönczi Károly, Borsod-Abaúj-Zemplén megye főállatorvosa csütörtökön az MTI-vel közölte: kilencven napig megfigyelték a kutyákat a tiszalúci gyepmesteri telepen. Egyiket sem találták veszélyesnek, így két kutyamenhelyen helyezték el őket.

A kutyák további sorsát a hatóság már nem követi nyomon - tette hozzá.
Nemesbikken idén május 7-én a kora esti órákban kilenc gyerek játszott a település határában lévő futballpályán. A közelben lakó férfi, - akit zavart a pályán zajló játék - 13 kutyáját a gyerekekre uszította, akik megpróbáltak elmenekülni. Az 5 és 15 év közötti fiúk egyikét - egy 7 éves kisfiút - azonban a kutyák beérték és olyan súlyosan megsebesítették, hogy a gyermek a mentők kiérkezése előtt életét vesztette. A kisfiút a közelben lévő édesanyja menekítette ki az ebek szorításából, a kutyák közben az anyára is rátámadtak, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A kutyák gazdáját, a 63 éves férfit korábban halált okozó testi sértéssel gyanúsították, az ügy menete folytán ez azonban megváltozott, jelenleg több emberen elkövetett, sok ember életét veszélyeztető, 14. életévét be nem töltött sértett sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette a vád.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását