2024. április 28. - Valéria

Vasárnap újratárgyalják a jövő évi büdzsét

Vasárnap késő délután tart ülést az Országgyűlés költségvetési bizottsága, hogy az írásos változatban is megtárgyalhassa a kormány által átdolgozott költségvetés makroszámait, amelyet kedden szóban ismertetett Keller László pénzügyi államtitkár.
2008. október 29. szerda 17:44 - Hírextra
A költségvetési bizottság kedden tárgyalta a jövő évi költségvetési javaslatot, amelyet az MSZP és SZDSZ szavazataival 16 igen, 11 nem mellett tartottak általános vitára alkalmasnak, annak ellenére, hogy a kormány csak szóbeli tájékoztatást adott a tervezett legfrissebb változtatásokról.

Varga Mihály, a testület fideszes elnöke egy órára fel is függesztette a bizottság ülését, hogy a kormány írásba adja azokat a számokat, amelyeket Keller László pénzügyminisztériumi államtitkár ismertetett, de a szünet után végül annak ellenére szavaztak a javaslatról, hogy az írásos tájékoztató nem készült el.

Tállai András, a Fidesz szakpolitikusa, a költségvetési bizottság tagja szerdán az MTI-nek elmondta: a vasárnapra összehívott ülésen az addigra elkészülő írásos javaslatról tárgyalnak, de szavazni már nem fognak.

A fideszes képviselő ugyanakkor a keddi üléssel kapcsolatosan aggályait fejezte ki, arra hivatkozva, hogy a házszabály a javaslatok írásbeliségét írja elő. Tállai András azt is kifogásolta, hogy a költségvetés legújabb változatát még nem véleményezhette az Állami Számvevőszék, hiszen Kovács Árpád, az ÁSZ elnöke is csak a keddi bizottsági ülésen halotta az új számokat.

Ezek szerint a bevétel 323 milliárd forinttal csökken, a GDP csökkenése 1 százalék, az infláció 4,5 százalék, a lakossági fogyasztás 3,7 százalékkal csökken, az export 3,9 százalékkal növekszik, a reálbér 2,7 százalékkal, a beruházás 0,9 százalékkal csökken, míg a költségvetés hiánya 2,6 százalék lesz a GDP-hez képest.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását