2024. április 30. - Katalin, Kitti

Tizenöt bérlakás épül Nógrádban

Tizenöt bérlakás épült meg a Nógrád megyei Nőtincsen, a beruházásra projektcéget hozott létre az önkormányzat és az Első Magyar Bérlakásépítő Kft.; a faluvezetés a lakosság számának csökkenését szeretné megállítani a fejlesztéssel - közölte az MTI-vel sze
2008. október 29. szerda 14:31 - Hírextra
Szegner László elmondta: az önkormányzat 100 ezer forinttal járult hozzá a projektcég törzstőkéjéhez, biztosította a telket a község központjában, és garantálnia kell a folyamatos bérletet, illetve vásárlást.
November végén már beköltöznek a lakók, akik között lesznek helybeliek, budapestiek és váciak is - tette hozzá.

A nyugat-nógrádi község vezetője közölte: a lakások számánál több a jelentkező, ezért azt a 13 családot sorolták előbbre, akik megvásárolják az ingatlant.

Egy 100, és 14 darab 50 négyzetméteres, kétszobás, alacsony rezsijű lakásról van szó, amelyekhez bruttó 195 ezer forintos négyzetméterenkénti áron juthatnak hozzá az új tulajdonosok.

A törlesztő részletnek nem számító bérleti díj havi 32 ezer forint, a bérlőknek 13 év áll rendelkezésükre a lakás megvásárlására - mondta Szegner László.

Hozzátette: mivel a szociálpolitikai támogatások szempontjából négy évig számít újnak egy lakás, arra törekednek, hogy négy éven belül vevők legyenek a bérlők, hiszen a törlesztő részlet nem sokkal magasabb, mint a bérleti díj.Közölte: folytatják a beruházást, hasonló konstrukcióban újabb 15-20 bérlakás építését tervezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását