2024. április 29. - Péter

Telt házak előtt koncertezik a Szilvási Gipsy Band Észtországban

A Szilvási Gipsy Folk Band fergeteges sikerrel kezdte meg hétfőn észtországi turnéját a tallinni Művészetek Palotájában (KUMU). A Tallinni Magyar Intézet szervezésében az észt főváros után az együttes fellép Viljandiban és szerdán a dél-észtországi Vöruba
2008. május 13. kedd 20:12 - Hírextra

Hozzátette, hogy a magyar intézet elfogadottságát és elismerését jelzi, hogy Viljandiban az egy hónapja átadott új hangversenyteremben a Szilvási Gipsy Folk Band lesz az első olyan együttes, amely önálló koncertet ad, vagyis az ő muzsikájukkal avatják föl a koncerttermet. Az előadásokra már elővételben elkelt minden jegy - jegyezte meg az igazgató.

A Szilvási Gipsy Folk Band 1992-ben alakult roma középiskolásokból. A cigány folklór különböző rétegeiből vett hagyományos népzene ötvözetét játsszák. Muzsikájukban benne van a cigány érzelemvilág, a lassú, balladai hangvételű dalok és a pergő tánczene. Hangszereik között megtalálható az eredeti cigány népzenéből ismert szájbőgő, a kanál és a vizeskanna.

A Szilvási István vezette együttes első önálló lemeze 2001-ben jelent meg Ha megfogom az ördögöt címmel. Évente 70-80 koncertet adnak Magyarországon és a világ minden táján nagy sikerrel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását