2024. május 9. - Gergely

Készül a magyar-kínai koprodukciós filmsorozat

Elkészült A kujcsoui (Guizhou) ember Magyarországon munkacímet viselő 24 részes magyar-kínai koprodukciós tv-filmsorozat szinopszisa.
2008. október 28. kedd 09:35 - Hírextra
A "szappanopera" alapcselekményét egy magyar férfival összeházasodó kínai asszony fordulatokban gazdag sorsa adja. A történet során a szereplők miközben megtapasztalják azt a rendkívüli felfedezésélményt, amit e két, egymástól igen távoli kultúra találkozása nyújt, szembe kell nézniük a másságból, a világnézeti, kulturális különbözőségekből fakadó konfliktusokkal is - mondta el az MTI-nek Nagy Gábor, a Pekingi Magyar Nagykövetség kulturális és oktatási tanácsosa.

Kujcsou Kína egyik legszegényebb tartománya, ezért a kínai nézők jobban felfigyelnek arra, hogy az ország délnyugati területről származó főszereplő milyen kalandokat él át. A tervek szerint 24 részes sorozat egy átlagos szappanoperánál sokkal többet szeretne nyújtani.

Nagy Gábor szerint a tervezett koprodukció áttörést jelentene a két ország kulturális kapcsolatrendszerében, mert egyedülálló módon ismertethetné meg a mai Magyarország értékeit, az ország nyújtotta lehetőségeket a kínai nézők millióival, miközben párhuzamosan lehetőséget teremtene a magyar nézők számára, hogy bepillantást nyerjenek a modern kínai társadalom működésébe, a kontinensnyi ország kulturális, turisztikai, gazdasági jellegzetességeibe.

A filmsorozat a pekingi magyar nagykövetség kezdeményezésére, a nagykövetség és a Balassi Intézet támogatásával, valamint kínai partnerek bevonásával készül el - ha meglesz hozzá az egyelőre még hiányzó anyagi fedezet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását