2023. június 2. - Kármen, Anita

Egy hónap múlva felszentelik a szolyvai emlékpark kápolnáját

A tervek szerint november 22-én, a sztálini terror kárpátaljai magyar áldozataira való hagyományos megemlékezés keretében szentelik fel a szolyvai emlékpark kápolnáját és harangtornyát.
2008. október 24. péntek 12:50 - Hírextra
Jó ütemben halad Szolyván az 1944 novemberében elhurcolt kárpátaljai magyar férfilakosság egykori gyűjtőtáborának helyén létesült emlékpark kápolnájának az építése, jelenleg már a tetőszerkezet készítése van folyamatban - nyilatkozta Kincs Gábor építész, a Szolyvai Emlékpark Bizottság tagja az ungvári Igazi Kárpáti Igaz Szó című országos ukrajnai lap csütörtökön megjelent számának. Kincs elmondása szerint a bizottság tagjai sok tanakodás után döntöttek úgy, hogy a kápolna épülete nyolcszögű lesz. A felszentelésére előreláthatólag november 22-én, az elhurcoltakra történő megemlékezés napján kerül majd sor - tette hozzá.

Az építész azt is közölte, hogy a következő lépés az áldozatok neveit tartalmazó siratófal bővítése lesz. A meghosszabbított falrészre Kincs Gábor reményei szerint felkerül a Magyarországhoz tartozó, úgynevezett Csonkaberegből elhurcoltak névsora is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását