2024. május 16. - Mózes, Botond

Obama a férfiak férfija 2008-ban

Barack Obama, a Demokrata Párt elnökjelöltje lett idén a legnagyobb hatású férfi az Egyesült Államokban egy igen népes, 200 ezer fős internetes szavazáson, amelyet férfiak körében tartottak.
2008. október 22. szerda 09:09 - Hírextra
A demokrata politikus David Beckhamet taszította le a trónról; az AskMen tekintélyes férfi magazin tavalyi felmérésében még a brit futballsztár szerepelt az első helyen.

Az AskMen arról kérdezi meg minden évben olvasóit, hogy melyik az a férfi, aki a legnagyobb mértékben befolyásolta magatartásukat, vásárlási szokásaikat és gondolkodásukat.

Az életmód magazin szavazásán a második legnagyobb hatású férfi Steve Jobs, az Apple számítógépes cég vezetője, a harmadik pedig Michael Phelps, többszörös olimpiai bajnok úszó lett. A felmérésen 200 ezer férfi szavazott, akiknek átlagéletkora 27-28 év.

A rangsorban John McCain arizonai szenátor, a Republikánus Párt 72 éves elnökjelöltje a 10. helyet szerezte meg. Beckham a top pozícióból a 25. helyre csúszott vissza.

James Bassil, az AskMen főszerkesztője szerint Obama sikere nem a demokrata jelölt politikai támogatásaként értékelhető, mint inkább annak jeleként, hogy felfokozott az érdeklődés az elnökválasztás iránt.

A szavazáson az első 10 legnagyobb hatású férfi között Obamán és McCainen kívül csak egy olyan személy volt, aki legalábbis részben a politikához kapcsolható: Stephen Colbert, a róla elnevezett szatirikus showműsor vezetője. Az AskMen rangsorát sportsztárok, színészek és zenészek uralják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását