2024. április 29. - Péter

Halott testvére irataival igazolta magát egy hajléktalan

Kilenc éve meghalt testvére adataival igazolta magát egy hajléktalan férfi a Borsod megyei Tiszaújvárosban; azért választotta elhunyt hozzátartozójának adatait, hogy ne kelljen börtönbe vonulnia - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t szerdán.
2008. október 22. szerda 14:02 - Hírextra
A tiszaújvárosi rendőrök a napokban igazoltatták a hajléktalan férfit, aki iratainak hiányában bediktálta az adatait. A járőrök az információkat egyeztették a kapitányság ügyeletesével. Az ellenőrzés mindaddig rendben ment, amíg ki nem derült, hogy a rendőrök előtt álló férfi a nyilvántartás szerint már kilenc éve halott - ismertette a részleteket Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

A hajléktalan férfi azt mondta: saját okmányait megsemmisítette, mivel három éve börtönbe kellett volna vonulnia. Ezt azonban nem tette meg, helyette halott testvérének személyazonosságával próbált háttérbe húzódni, ami egészen eddig sikerült is neki. A történtek után a férfi megkezdhette jogerősen kiszabott büntetésének letöltését - jegyezte meg Dobi Tamás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását