2024. április 29. - Péter

A PSV Madridban játszana az Atléticóval

A PSV Eindhoven arra kérte az Európai labdarúgó Szövetséget (UEFA), hogy az Atlético Madrid elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzését ellenfele otthonában játszhassa le, annak ellenére, hogy a spanyol csapat stadionját betiltotta az UEFA.
2008. október 21. kedd 10:21 - Hírextra
A holland klub honlapja szerint már mintegy ötszáz szurkoló vett jegyet a november 26-én esedékes összecsapásra, ráadásul le is foglalta repülőjegyét és hotelszobáját Madridban.

Az UEFA fegyelmi bizottsága múlt kedden úgy határozott, hogy a spanyol klubnak Madridtól legalább 300 kilométerre kell lebonyolítania következő két hazai BL-meccsét, míg Javier Aguirre vezetőedző a következő két fordulóban nem ülhet le a kispadra. Csütörtökön azonban ideiglenesen felfüggesztette a büntetéseket, így a Liverpool elleni, szerdai meccs Madridban lesz.

A büntetés halasztásának hátterében nyilvánvalóan az áll, hogy az Atlético ilyen rövid idő alatt nem talált volna új helyszínt, számos liverpooli szurkoló pedig már megszervezte madridi utazását.

Az UEFA az Olympique Marseille elleni találkozón történt szurkolói rendbontások miatt büntette meg a spanyolokat. Az október elsejei összecsapáson a rendőrség és a biztonsági szolgálat emberei a kezdés előtt összetűzésbe keveredtek a Marseille híveivel, akik számos széket feltéptek és azzal támadták a rendfenntartókat. Emellett a hazai szurkolók egy része rasszista rigmusokat skandált, és színes bőrű újságírókat is atrocitás ért.

Az ügyben október 31-én döntenek véglegesen, így a PSV elleni összecsapással kapcsolatban is akkor születik határozat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását