2024. május 17. - Paszkál

Tájfutó vb, 2009: 300 nap múlva rajt Miskolcon

Háromszáz nap múlva, 2009. augusztus 16-án kezdődik Miskolcon és környékén a tájfutó világbajnokság, amelyen a magyarok is eséllyel pályáznak dobogós helyezésekre.
2008. október 20. hétfő 13:13 - Hírextra
Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón, a budapesti Millenáris Parkban elhangzott, hogy a vb-hez szervesen kapcsolódik a most hétvégén sorra kerülő nyílt országos bajnokság és az e heti nemzetközi edzőtábor. Azok, akik indulni kívánnak a jövő évi, főleg a Bükkben és az Aggteleki-karszton rendezendő vb-n, hétfőn és kedden tréningezhetnek.

Amint Ács Gábor, az esemény médiaigazgatója elmondta: szigorúak a szabályok, a vb-terepei zárva lesznek, aki oda bemegy, az nem indulhat a 2009-es vb-n.

"Az edzőtáborba 19 országból érkeznek 220-an, a vb-re 45 országból várunk indulókat. Meg lehet ismerkedni a körülményekkel, a vb-hez közel eső területen lesz az edzőtábor és a nyílt ob pénteki selejtezője, illetve a szombati verseny" - tette hozzá Ács.

Magyarország eddig egyszer, 1983-ban adott otthont vb-nek, akkor Zalaegerszeg volt a központ. Magyarok eddig háromszor nyertek, mindig a nők között. Monspart Sarolta - aki a jövő évi esemény háziasszonya is egyben - 1972-ben, első nem skandinávként diadalmaskodott. Az ő utódja Oláh Katalin, az 1991-es és 1995-ös világbajnok. A bükki és aggteleki vb-n jó az esély, hogy a hazaiak megint dobogóra álljanak. Az elmúlt években folyamatosan javulnak az eredmények, és már nem számít bravúrnak a tíz közé jutás.

A tájékozódási futók 26. világbajnokságán nemcsak az épek, hanem a mozgássérültek számára is rendeznek viadalt, mégpedig az úgynevezett trail-O vb-t, amely a hatodik ilyen jellegű verseny lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását