2024. május 6. - Ivett, Frida

Grosics Gyula nevét vette fel a sportiskola

Az Aranycsapat legendás kapusának, Grosics Gyulának a nevét viseli a jövőben az újbudai sportiskola - közölte Kupper András, a XI. kerületi Fidesz frakcióvezetője pénteken az MTI-vel.
2008. október 17. péntek 11:00 - Hírextra
Jankó István kerületi Fidesz-elnök javaslatát a helyi képviselő-testület egyhangúlag, 32 igen szavazattal támogatta. Az indoklás szerint Grosics Gyula olyan példaképe lehet a diákoknak, aki életével, sportolói akaratával megmutatta, hogy nehéz körülmények között is lehet sikeres valaki.
A névváltoztatás hivatalosan a kerület napjától, november 11-től érvényes.

A 86-szoros magyar válogatott labdarúgó, a 82 éves Grosics Gyula jelenleg Újbudán lakik és a XI. kerület díszpolgára.

A Sportmúzeum világhálós oldalán írt méltatás szerint a dorogi származású "fekete párduc" a magyar labdarúgás legnagyobb kapusainak egyike. (A Wikipédia internetes lexikon szerint becenevét annak köszönheti, hogy állítólag ő volt az első kapus, aki fekete mezt vett fel.)

Csaknem két évtizedes élvonalbeli pályafutása során nemcsak a világklasszisokra jellemző képességeit mutatta be, hanem "újdonsággal" is szolgált: játékában csapata szinte egész térfelét működési területének tekintette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását