2024. május 4. - Mónika, Flórián

McCain és Obama képregényben

Egy hónappal az amerikai elnökválasztások előtt a felfokozott érdeklődést meglovagolva képregénykönyvet jelentetett meg a két elnökjelölt életéről egy San Diegó-i kiadó.
2008. október 8. szerda 11:07 - Hírextra
No nem valamiféle Superman kontra Amerika kapitány-sztorira kell gondolni - fogalmazott az International Herald Tribune szerdai tudósítása -, az IDW Publishing munkatársai ugyanis alaposan beleásták magukat Barack Obama demokrata és John McCain republikánus jelöltről megjelent nyomtatott és internetes publikációkba, és úgy találták, hogy "mindkét embernek lenyűgöző az élete".

A Transformers című robotos, és népszerű vámpíros füzeteivel ismertté vált kiadó két 28 oldalas füzetben külön-külön is a képregénystandokra dobra a jelöltek sztoriját, ugyanakkor egybekötve, könyvként is forgalomba hozta szerdán. S mivel egyre népszerűbb a mobilos közlésforma, telefonra adaptált változatot is árulnak. Ez utóbbit egyúttal afféle felmérésnek is szánják, hogy kiderüljön, mekkora az érdeklődés a mobilos képregények iránt.

A munkát tapasztalt rajzolókra és szerkesztőkre bízták, akik ügyeltek a semlegesség megőrzésére. A rajzolt füzetek címlapján a háttérben az amerikai zászlóval, kisterpeszben, csípőre tett kézzel áll mindkét politikus. Csak úgy feszül rajtuk a zakó a kirobbanó energiától, amivel a jövőbe néznek: McCain jobbra, Obama pedig balra fordulva.

"Nem rukkoltunk elő semmiféle szenzációval. Ragaszkodtunk a tényekhez" - erősítette meg Scott Dunbier, a kiadvány felelős szerkesztője, aki szerint a szokatlan történetmesélés és a képek a szavazók egy részét jobban megfoghatják, mint a médiából ömlő híráradat. Úgy vélte, most olyan vásárlókat is odacsalogathatnak a képregénypultokhoz, akik eddig nem vettek a kezükbe ilyesmit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását