2024. március 29. - Auguszta

Nem nyert se Obama, Se a télapó, se bin Laden

Nem nyert se Obama, se Bin Laden, se Zidane, se Télapó a brazíliai helyhatósági választásokon.A fenti négyes első tagja persze nem az Egyesült Államok egyik elnökjelöltje, a második nem arab terroristavezér, a harmadik nem francia focistasztár és a negyed
2008. október 7. kedd 14:37 - Hírextra
 Amúgy több is akadt egy-egyből: Barack Obama néven - vagy annak variációjával - például négyen is megpróbáltak választott tisztséghez jutni, de nem jött be arra alapozni, hogy a színes bőrű amerikai elnökjelöltet hősnek tekintik sokan Brazíliában.

Bin Ladenből még több volt: hat. Ő sem jött be. A Zidane-ok sem nyertek. Még az egy szem Mikulás szerepelt a legjobban, továbbjutott, ám a döntőben alulmaradt.

A választás további érdekessége, hogy indult rajta jelöltként "Mama", egy 103 éves néni is. Ő sem nyert, pedig holtverseny esetén ő lett volna a "befutó". A kor ugyanis döntőnek bizonyulhat egy döntetlenben, ahogy a mostani választáson akadt is rá példa: egyaránt 1919 szavazatot kapott egy 73 éves és egy 42 esztendős jelölt, és az idősebb győzött, mivel a brazil szabályok szerint ilyen esetben a megélt évek pluszpontot érnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását