2024. május 16. - Mózes, Botond

Balogh Csaba tizedik lett

Balogh Csaba a tizedik, Hoang Thanh Thrang a 18. helyen végzett az első Szellemi Világjátékok villámsakktornáján, Pekingben.
2008. október 6. hétfő 13:06 - Hírextra
A nyári ötkarikás játékok, majd a paralimpia után az újabb jelentős tömegeket megmozgató nemzetközi viadalnak is a kínai főváros a házigazdája: október 18-ig itt - részben az augusztusi olimpia színhelyein - zajlanak a Szellemi Világjátékok.

Ez az első ilyen típusú rendezvény, amelyen 143 országból 3 ezer versenyző indul méghozzá öt kategóriában: a hagyományos sakk mellett dámajátékban, bridzsben és két tipikusan ázsiai táblajátékban, góban és tradicionális kínai sakkban.

Hétfőre már megszületett a világjátékok első aranyérmese is: az orosz Alekszandra Kosztenjuk diadalmaskodott a villámsakkban, a döntőben a bolgár Antoaneta Sztefanovára mérve vereséget. A 24 éves orosz hölgy sikere aligha nevezhető váratlannak, hiszen szeptemberben a klasszikus idejű sakkozás világbajnoknőjévé avatták.

Sakkban mindkét nemnél rapidtornára is sor kerül egyéniben és csapatban, majd vegyes villámtornát rendeznek, azután a csapatok mérik össze tudásukat villám- és rapidpartikban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását