2024. április 25. - Márk

Tina Turner túlvan monstre turnéjának első koncertjén

Több mint hetven koncertet magában foglaló turnét kezdett Tina Turner, aki jövőre lesz 70 éves. Idén amerikai városokat látogat, jövőre viszont átruccan Európába is.
2008. október 2. csütörtök 11:07 - Hírextra
Azon az egyes rockhonlapok még vitáznak, hogy pontosan hány színhelyre is ígérkezett el Tina, aki több éve tartó svájci pihenőjéből visszatérve szerda este Kansas Cityben adta turnéjának első koncertjét - természetesen telt ház előtt.

Az év végéig összesen 35 amerikai város rockrajongóit hozza majd lázba. Fellép többek között Chicagóban, Los Angelesben, a Staples Centerben, a Grammy-gálák színhelyén, Washingtonban, Miamiben, s természetesen New Yorkban a Madison Square Gardenben. Néhány torontói koncert is kiegészíti észak-amerikai programját.

A 2009-es esztendőt Németországban kezdi a rock nagyasszonya: örülhetnek a német rajongói, hiszen tizenöt alkalommal lesz részük Tina-showban. A rock, a rhythm and blues és a pop királynője egészen közel merészkedik Magyarországhoz, hiszen február 7-én és 8-án a bécsi Stadthalléban lép a közönség elé - minden bizonnyal sok magyar jelenlétében. Lesznek koncertjei Belgiumban, Párizsban, Londonban, Dublinban és Svájcban. Azt, hogy végül is hány koncertből áll majd a turné, csak a végén derül ki, hiszen most is naponta jelentenek be újabb helyszíneket és dátumokat. Az is kérdés, hogy bírja-e majd erővel.

A koncerteken elhangzó dalok aligha okoznak majd meglepetést. Új albumán, amely még karácsony előtt jelenik meg, régi sikerek hallhatók. Egyébként napjainkig több mint 180 millió lemeze fogyott szerte a világon.

Tina Turnert egykori férjével, a tavaly elhunyt Ike-kal együtt ismerte meg a világ még az ötvenes években. Leghíresebb közös számaik: River Deep Mountain High, Nutbush City Limits és Proud Mary. Az énekes házaspár útja a hetvenes években vált külön, Tina megelégelte férje zsarnokoskodását.

Szólókarrierje Tinának sikerült jobban: pályája során hét Grammy-díjat gyűjtött be (a nyolcadikat még duóban), számtalan listavezető dala volt, férjével együtt került be a rock halhatatlanjai közé, őt pedig szólóban választotta a rock halhatatlanjai közé a Rolling Stone magazin. Tina többször koncertezett Budapesten is, legutóbb a kilencvenes években.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását