2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Fővárosi oktatási portál indul pénteken

Átfogó fővárosi oktatási portál indul a közoktatás szereplőinek széles körű tájékoztatására - tájékoztatta az oldalak tartalmáért felelős Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet csütörtökön az MTI-t.
2008. október 2. csütörtök 12:14 - Hírextra
A pénteken induló, www.budapestedu.hu és www.eniskolam.hu címen felkereshető portál fenntartója a Fővárosi Önkormányzat, az üzemeltetést és az adatbázisok aktualizálását a Fővárosi Oktatástechnológiai Központ (FOK) Kht. végzi.

Az előbbi címen friss hírekkel, valamint az iskolai agressziókezeléssel és más, égető pedagógiai problémákkal foglalkozó rovatokkal, versenykiírásokkal, fővárosi mérések adattábláival, jogszabályokkal és egyéb hasznos információkkal várják a látogatókat.

Az www.eniskolam.hu cím alatt kimondottan a pályaválasztás, iskolaválasztás előtt álló tanulóknak és szüleiknek szeretnének segítséget nyújtani - olvasható a közleményben.
Horváth Csaba főpolgármester-helyettes az oldalak csütörtöki bemutatóján elmondta: a kiterjedt iskolahálózat áttekintése, működtetése, a folyamatosan keletkező információk közreadása, az intézmények közötti információcsere ma már csak az informatika korszerű eszközeivel valósítható meg. A webhely arra hivatott, hogy a szülők, diákok, pedagógusok, intézményvezetők és a fenntartó számára a tájékozódás kiindulópontja legyen, és segítséget nyújtson a közoktatást érintő döntésekhez.

A www.budapestedu.hu és a www.eniskolam.hu két, egymással párhuzamosan működő és összekapcsolt weboldal, amely komplex szolgáltatást nyújt - közölte.

Germánné Vastag Györgyi, a főváros oktatási bizottságának elnöke hangsúlyozta, hogy a portál fontos szerepet tölt be pedagógiai szakmai szolgáltatások és a szakmai munka összehangolása, fejlesztése területén is, amely mindig időszerű feladat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását