2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Országos vizsgálat indul az iskolai erőszakoskodások ügyében

Országos reprezentatív vizsgálat indul hamarosan az iskolai erőszak témakörében, a kezdeményezést Hiller István oktatási miniszter is támogatja - mondta Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok miniszteri biztosa éves beszámolóját ismertetve szerdán Budapesten
2008. október 1. szerda 11:51 - Hírextra
A vizsgálat során egyebek mellett arra kíváncsiak, milyen erőszakos jelenségek tapasztalhatók az iskolákban, és milyen javaslatok fogalmazódnak meg azok kezelésére. Az általános iskolákat, középiskolákat és szakiskolákat érintő, számos interjún alapuló vizsgálat eredménye tavaszra várható - jelezte a miniszteri biztos.

Aáry-Tamás Lajos elmondta, hogy évről évre nő a testi fenyítéssel kapcsolatos ügyek száma. Az MTI kérdésére kifejtette: tavaly mintegy 30 ügyben folytattak konkrét vizsgálatot, ugyanakkor rengeteg levél érkezik a hivatalhoz, s a tanárok egyre drámaibb jelenségekről számolnak be.

A miniszteri biztoshoz tavaly a közoktatás területéről 871, a felsőoktatásról 607 panasz érkezett, ez kismértékű növekedést jelent az előző évhez képest.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását