2024. május 11. - Ferenc

Működőképes a vezetőedző szisztémája a Realnál

A Real Madrid futballcsapatának sportigazgatója, Predrag Mijatovic védelmébe vette a spanyol sztárgárda német vezetőedzőjét azon támadások után, amelyeket Bernd Schuster az ez idényben alkalmazott rotációs gyakorlata miatt kapott.
2008. október 1. szerda 14:37 - Hírextra
A kritikák azt követően erősödtek fel megint, hogy Schuster kihagyta a kezdőcsapatból, sőt később csereként sem játszatta a csapatkapitányt, a királyi gárda egyik legnagyobb sztárjának számító Raúlt, bár nélküle is nyerni tudott a Real 2-1-re az UEFA Kupa-győztes orosz Zenit otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének kedd esti slágermeccsén. A "raúlisták" ennek dacára újfent felemelték hangjukat a nemzeti futballidol érdekében. Mijatovic viszont igyekezett kifogni a szelet az ellenzék vitorlájából:

"Ebben a csapatban nincsenek kezdőemberek és cserék. Csak csapat van, s igenis rotálni kell, ha el akarjuk érni a céljainkat" - állt ki a német szakvezető döntése mellett, aki Raúl nélkül, háromtámadós formációt alkalmazott Szentpétervárott úgy, hogy a holland "szendvicsbe", vagyis Ruud van Nistelrooy és Arjen Robben közé az argentin Gonzalo Higuaínt rakta be harmadik csatárnak. - Három nagy sorozatban is részt veszünk, és az összes játékosunk segítségére szükség van. Ezúttal Raúl pihent, más alkalommal más fog" - mondta.

Azt már a szavait tolmácsoló sportnapilap, a Marca tette hozzá, hogy a spanyol együttes csapatkapitánya a Zenit elleni összecsapás előtt egymás után négy mérkőzésen is kezdőember volt Schusternél, aki például a Sporting Gijon elleni bajnokin Van Nistelrooyt mellőzte, a Racing ellen Robbent, a Betisszel vívott bajnoki meccsen, illetve a fehérorosz BATE Boriszovval szembeni BL-fellépésen pedig Higuaínt hagyta ki az alapcsapatból. Az újság megemlítette továbbá, hogy a rotációs gyakorlat előtt - afféle kivételként - Schuster a Primera Liga első játéknapján, a Deportivo ellen egyszerre játszatta a szupernégyest, de nem sok jó sült ki a "próbaelőadásból". Azóta viszont az egy-egy nagy ász alkalmi pihentetése mellett sorra gyűlnek a győzelmek a Realnál.

Így a kedd esti, oroszországi BL-túra végén is elégedett lehetett a szakvezetés. Mijatovic például nagyon fontosnak minősítette a Zenit legyőzését.

"A csapat egyértelműen fölényben játszott az első félidőben, és a másodiknak az elején. Pedig itt vendégként jól szerepelni nem egyszerű feladat, hát még nyerni. Ennél fogva roppant fontos három pontot szereztünk."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását