2024. április 29. - Péter

István lesz a király kaposváron

Kaposvárra költözik a Társulat; a szabadtéri előadások után a Csiky Gergely Színház színpadán mutatják be az István, a király 25 éves jubileumi produkcióját.
2008. október 1. szerda 16:37 - Hírextra
Egyelőre 20 bérletes előadásra szerződtek, de mint Rosta Mária producer a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte: bár más színházak is hívták őket, Kaposvár elsőséget élvez, maradnak, amíg igény van az előadásra.

Szikora János rendező szerint azzal, hogy a korábbi monumentális játéktér helyett zárt, s jóval kisebb színpadon mutatják be a darabot, a legendás mű nem veszít értékéből, sőt azzal, hogy közelebb kerül a nézőkhöz, még drámaibb lesz a hatása.

Kitért arra is, hogy számára István és Koppány mintegy testvérpárként jelenik meg. Kettejük viszályában az ország megosztottsága van jelen, amely a mára is jellemző, s emiatt erős utalásokat lehet érezni az államalapítás és a mai kor között - mondta a rendező.

A sajtótájékoztatón bemutatták a Társulat tagjait, köztük a kaposvári Torma Emesét. A producer közlése szerint a kaposvári előadások nagy részében ő játssza majd Réka szerepét.
A helyi közönségnek szóló gesztus az is, hogy a korábbi előadásokban résztvevő Honvéd Táncegyüttes szerepét Kaposváron a Somogy Táncegyüttes veszi át.

Rosta Mária kérdésre válaszolva közölte: a zenei háttér, azaz a 62 tagú szimfonikus zenekar és a hattagú rockegyüttes felvételről szól majd, amelynek részben technikai, részben anyagi okai vannak. A színészek azonban élőben adják elő a rockopera énekszámait - hangsúlyozta.

A Társulat produkciójának kőszínházi bemutatója a csütörtök esti nyilvános főpróbát követően pénteken este lesz a kaposvári teátrumban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását