2024. május 4. - Mónika, Flórián

Közösségteremtő alapítványi támogatás

Közösségteremtéshez több mint 1,8 millió forint támogatást adott három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községnek az Egészséges Településekért Alapítvány; Besenyőd, Magy, valamint Levelek lakói közül ezúttal az óvodások és szüleik vettek részt a Szomszédolás
2008. szeptember 30. kedd 17:36 - Hírextra
Az egymással szomszédos három település pályázaton nyert 1 millió 844 ezer forintot az alapítványtól közösségi rendezvénysorozat szervezésére - mondta Szanyi Lászlóné, Levelek polgármestere az MTI munkatársának.

Az összeg felhasználásával nyáron az általános iskolásokat táboroztatták a leveleki vízisportcentrum területén, egy-egy osztály tanulói, pedagógusai és a szülők nyaraltak együtt.

Kedden az óvodások és szüleik találkoztak Besenyődön a Termés ünnepe programon, s készítettek kóstolót a mezőgazdasági termékekből az egészséges táplálkozás népszerűsítése jegyében.

A Szomszédolás harmadik rendezvénye a nyugdíjas korosztály találkozója lesz Magyon vallási és kulturális programmal.

A polgármester hozzáfűzte, a három település, ahol közel ötezren élnek, közösen tartja fenn oktatási intézményeit, s együtt biztosítja az egészségügyi ellátást is. Az önálló önkormányzatok összefogtak további négy közeli településsel, Apagy, Nyíribrony, Nyírtét és Ófehértó helyhatóságaival is, és együttműködnek a szociális feladatokat megoldásában. Emellett mind a hét község tagja a baktalórántházi kistérségnek, ahol a fejlesztési és a foglalkoztatási kérdéseket igyekeznek összehangolni.

Barabás Andrea, a budapesti alapítvány munkatársa arról tájékoztatott, hogy 2005 óta támogatják azoknak a települési közösségeknek a kialakulását, amelyek segítik az egészségesebb életmód elterjesztését.

A legutóbbi Partnerségi települési egészségterv pályázaton 71 településnek mintegy 60 millió forint támogatást adtak. Tavaly is hasonló összegű volt az adomány, az azt megelőző évben pedig 40 millió forint.

Az alapítványt gyógyszergyárak, cégek, bankok, biztosítók és kereskedelmi üzletláncok támogatják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását