2024. április 20. - Tivadar

A legtakarékosabb ország

A Nemzetközi Energiahivatal felmérése szerint Németország élen jár az energiatakarékosság, illetve az újrahasznosítható energiaforrások egyre szélesebb körű felhasználása terén. A hivatal idén 35 országban vizsgálódott.
2008. szeptember 30. kedd 21:28 - Hírextra
A Nemzetközi Energiahivatal az Európai Fejlesztési és Együttműködési Szervezet tagállamait, valamint Oroszországot, Kínát, Brazíliát, Indiát és Dél-Afrikát vette górcső alá.

A tanulmány rangsort is felállított, amelynek Németország áll az élén, mert az elmúlt években szinte példa nélkül igyekezett energiagazdaságát a hivatal előírásaihoz igazítani.

A felmérés szerint Németország már tavaly megvalósította azt az eredetileg 2010-re előírt célt, hogy az áramellátás egy nyolcadát újrahasznosítható energiából fedezzék. Hasonlóan élen járnak a németek a biogáz, valamint a szélenergia egyre nagyobb mértékű felhasználása terén.

A Nemzetközi Energiahivatal igen kedvezően ítélte meg azokat az állami intézkedéseket is, amelyek az energiatakarékos termelési folyamatok ösztönzését, valamint az újrahasznosítható energia mindennapi életben történő alkalmazásának ösztönzését szolgálják.

A tanulmány elismeréssel szól az energiatakarékosság elősegítését célzó technológiák fejlesztésére irányuló állami kezdeményezésekről is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását