2024. április 19. - Emma

Ho-ho-horgászverseny volt a Balatonon

Az I. Nagy-Balatoni Horgászverseny 18 helyszínen, 180 nevezővel zajlott le szombaton, a díjak többségét a balatonszepezdi és a balatonedericsi versenyzők vitték el - számolt be Semegi Attila, a Balatoni Halászati Zrt. kereskedelmi és horgászturisztikai ig
2008. szeptember 28. vasárnap 08:10 - Hírextra
Korábban több százan jelezték részvételi szándékukat a versenyre, ám a nevezési kedvet jelentősen visszavetette a reggeli kellemetlen, hideg időjárás. A főként küszökből, keszegekből és pontyokból álló zsákmányt jól jellemzi, hogy Révai Gábor balatonedericsi horgász a felnőtt férfi kategóriában 1890 grammnyi fogással szerezte meg a győztes címet, míg a legnagyobb halért járó különdíjat egy 1040 grammos halért kapta Illés Mihály szepezdi horgász.

A három órás verseny helyszíneinek mindegyikén helyi verseny is zajlott, külön díjazással. A férfi I.-II.-III., a női-, az ifjúsági- és a gyermekkategóriák abszolút győztesei a Balatoni Halászati Zrt. központjában vehették át a serlegeket, herendi porcelánokat és más értékes ajándékokat.

Semegi Attila sajnálatosnak nevezte, hogy a Balaton déli partján lévő horgászegyesületek nem érezték annyira magukénak a versenyt, mint az északi partiak, a déli oldal ugyanis jóval kevesebb helyszínnel és nevezővel képviseltette magát. Mint elmondta, a nagy horgászversenyt ezentúl minden évben szeretnék megrendezni. A kedvezőbb fogási esélyek érdekében várhatóan hosszabb ideig tart majd a verseny és csónakos horgászversennyel is kiegészül a program. Időpontját vagy a balatoni szezonkezdéshez, vagy a megépülő MotoGP pálya futamaihoz igazítják majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását