2024. március 29. - Auguszta

Új óvodák "zöldültek" be

Oláh Lajos, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, valamint Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára 97 óvodának adományozott Zöld Óvoda-minősítést, ezzel a minősített óvodák száma 206-ra nőtt.
2008. szeptember 26. péntek 14:13 - Hírextra
A Zöld Óvoda-minősítést azok az intézmények kaphatják meg, amelyek megfelelnek egy húsz pontból álló kritériumrendszernek, és nagy hangsúlyt fektetnek a környezeti nevelésre.

Oláh Lajos az eseményen felhívta a figyelmet a környezeti nevelés fontosságára és arra, hogy a klímaváltozás hatásai a mai óvodás korosztályt fogják később igazán érinteni.

Az államtitkár elmondta: a Zöld Óvoda Program szerves részét képezi az Erdei Óvoda Program, az első magyarországi minősített erdei óvoda átadása október elején lesz Somoskőújfalun. Az első minősített erdei óvoda avatásával egyidejűleg 22 újabb erdei iskola is "minősített" címet kap, így számuk ezzel eléri a 96-ot.

Ettől a tanévtől a környezetvédelmi minisztérium lehetőséget biztosít az ökoiskolák és zöld óvodák diákjainak, hogy egy évben négy napon, - február 2-án a Vizes Élőhelyek Világnapján, május 10-én a Madarak és Fák Napján, június 5-én a Környezetvédelmi Világnapon és október 4-én az Állatok Világnapján, - a Nemzeti Parkokat ingyen látogathassák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását