2024. április 29. - Péter

Molnár István lemondásának okairól

Nem az SZDSZ belharcai miatt mondott le fővárosi képviselőségéről Molnár István, hanem azért, mert úgy látja, a továbbiakban már nem tudna olyan fővárosi előterjesztést támogatni, amellyel kapcsolatban korábban ellentétes tartalmú döntést hozott a VII. ke
2008. szeptember 26. péntek 20:55 - Hírextra
Molnár István -, akit külföldön ért el az MTI - elmondta, hogy csütörtöki lemondásakor egy városrehabilitációs téma kapcsán nem tudta összeegyeztetni VII. kerületi és fővárosi mandátumát. Utalt arra, hogy korábban többször előfordult ilyen helyzet.

Hozzátette, hogy városrehabilitációs ügyekben a közgyűlésben rendre a VII. kerületi álláspontot támogatta. Esetenként más SZDSZ-es politikusokkal, így Bőhm Andrással, Lakos Imrével együtt szavazták le az Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes által szorgalmazott városrehabilitációs indítványt, ami ütközött a kerületi állásponttal. Ezeknél a döntéseknél a kerületi állásponttal értett egyet a fővárosi MSZP és a Fidesz is - jegyezte meg.

Molnár István, aki kerületi elnökként továbbra is tagja maradt az SZDSZ Országos Tanácsának, közölte: nem szeretett volna olyan helyzetbe kerülni, hogy a Fővárosi Közgyűlésben -, ahol csak egy fős többsége van az MSZP-SZDSZ koalíciónak - esetleg azért bukik el egy javaslat, mert ő "szembemegy a koalícióval".

A politikus egy lehetséges újabb feszültséggócot jelezve szólt arról is: októberben a Fővárosi Közgyűlésben komoly vita várható amiatt, hogy a testület két korábbi, érvényes döntését figyelmen kívül hagyta a városvezetés, és nem kezdték el a Thököly út ideiglenes felújítását.

Megjegyezte, tavaly Hunvald György (MSZP), Rátonyi Gábor (Fidesz) és Endrédy István (KDNP) politikustársával közös javaslatukra döntött a közgyűlés arról, hogy az idén, még a metróépítés előtt ideiglenesen felújítják az igen rossz állapotban lévő Thököly utat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását