2024. április 19. - Emma

Tehénnel fizetik a tandíjat

Tehénben vagy benzinben követeli a tandíjat egy középiskola Zimbabwe második legnagyobb városában.
2008. szeptember 25. csütörtök 06:40 - Hírextra
Az afrikai ország világelső az infláció tempóját illetően, a legutóbbi hivatalos adat szerint 11 millió százalékos az éves pénzromlás, a gazdasági helyzet "válságos". A központi bank a múlt hónapban lenyeste a legutolsó 10 nullát a bankjegyekről, de nem azért, mert már nulla sincs elég, hanem a készpénz könnyebb kezelése végett, így most 1 új zimbabwei dollár 10 milliárd régit ér.

Amivel persze nem oldódtak meg a gondok. A bankok naponta legfeljebb ezer új dollárt hajlandók kiadni ügyfeleiknek azok számlájáról. A nevezett iskolában a tandíj 100 ezer új dollár, így a szülő hónapokig járhat minden munkanap bankba, hogy kivehesse a kért pénzt. Ezért vetették fel szülők, hogy inkább tehénnel vagy benzinutalvánnyal, esetleg 700 liter benzinnel fizetnének.

Az iskola belement a barterbe - bár elég nehéz "belőni" a tehénárat, mert a marhakereskedelem is igen visszaesett a válság miatt - és a többi szülőtől is elvárja a "marhaságot" vagy a benzint. A szülők közül viszont többen panaszt tettek a tanintézetre és a kormány közbelépését követelik - adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.
Egyelőre nincs intézkedés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását