2024. április 25. - Márk

Fidesz: ha igent mond, mondjon le

Volt fideszes választókerületének elnöke szólítja fel lemondásra a Fidesz-frakcióból kilépett, jelenleg független országgyűlési képviselőt, Tóth Andrást, ha megszavazza a költségvetést.
2008. szeptember 25. csütörtök 18:30 - Hírextra
Budai Gyula, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 4-es választókerület fideszes elnöke az MTI-nek elmondta: az újfehértói Fidesz-csoport csütörtök esti ülésén arra szólítja fel Tóth Andrást, a terület egykori választókerületi elnökét, Újfehértó polgármesterét, hogy ne szavazza meg a kisebbségi kormány által benyújtott költségvetést, vagy ha megszavazza, akkor mondjon le parlamenti mandátumáról.

A fideszes politikus azzal érvelt, hogy Tóth András a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei területi Fidesz-lista második helyéről jutott be a parlamentbe, aki pedig a Fidesz színeiben kerül be az Országgyűlésbe és megszavazza a kisebbségi kormány költségvetését, az nem méltó a mandátumra.

Mint mondta, az utóbbi időszakban Tóth András távol maradt a parlament feloszlatásáról szóló szavazásról és az interpellációs voksolásokról is, ebből pedig azt a következtetést vonja le, hogy meg fogja szavazni a költségvetést.

Tóth András a parlament feloszlatásáról szóló szavazáson valóban nem vett részt, előtte az MTI-nek azt mondta: most nem támogatja az indítványt, de decemberben megszavazná, ha lenne elfogadott költségvetés és adótörvény.

Az újfehértói polgármester 2007 októberében lépett ki a Fideszből, döntését akkor személyes okokkal magyarázta.Ha Tóth András lemondana mandátumáról, akkor a Fidesznek lenne joga mást jelölni a területi listáról.

Rajta kívül Lengyel Zoltán a másik Fidesz-frakcióból kilépett független képviselő; ő 2006-ban a Fejér megyei 6. választókerületben szerzett egyéni mandátumot a Fidesz színeiben, majd 2007 augusztusában rendőrségi ügyét követően lépett ki a frakcióból. Lengyel Zoltán a mostani őszi ülésszak kezdetén bejelentette, hogy kisgazda színekben folytatja a parlamenti munkát. A független képviselő nemmel szavazott a parlament feloszlatásáról szóló indítványra és nem zárta ki, hogy megszavazza a költségvetést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását