2024. április 19. - Emma

Révész Máriusz ismét félrevezette a nyilvánosságot

Révész Máriusz fideszes képviselő sajtótájékoztatóján ismét félrevezette a nyilvánosságot, mivel állításával szemben személyesen soha, semmilyen formában nem jelezte felém bocsánatkérését - közölte Mayer Aranka kedden az MTI-vel.
2008. szeptember 23. kedd 11:01 - Hírextra
Révész Máriusz, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfőn este sajtótájékoztatón kért bocsánatot Mayer Arankától, így téve eleget a Legfelsőbb Bíróság idén júniusban hozott ítéletének.

A per tárgya egy évekkel ezelőtt tartott sajtótájékoztató volt, amelyen a Fidesz politikusa - akkor szóvivője - azt mondta: "Mayer Arankát felhasználják az Orbán Viktor elleni lejárató kampányban. Vannak olyan erők Magyarországon, amelyeknek 20-30 millió forintnál többet is megér az, hogy Orbán Viktort gyanúba keverjék. Egy-két tényfeltáró újságcikket megérne az, hogy Mayer Aranka vagy a családja hogyan tudott megvásárolni egy II. kerületi nagy értékű ingatlant". A bíróság ítélete szerint a politikusnak bocsánatot kellett kérnie Mayer Arankától és 500 ezer forintot és annak kamatait is meg kell fizetnie neki.

Mayer Aranka kedden közleményben tudatta az MTI-vel, hogy Révész Máriusz a sajtótájékoztatón ismét félrevezette a nyilvánosságot, mert valótlanul állította, hogy a bocsánatkérést már jelezte Mayer Arankának, "ha elmondja, miből fedezték a vételár különbözetet a szülei. Sajnos ezt a mai napig Mayer Aranka nem tette meg".

"Révész Máriusz soha semmilyen formában nem jelzett felém bocsánatkérést, és soha nem tett fel nekem kérdést az üggyel kapcsolatban. 2005-ben tartott sajtótájékoztatója előtt nem keresett fel, és nem kérdezett meg, valamint az ügy tárgyalásain sem jelent meg. A három éves per folyamán sem ő, sem jogi képviselője nem tettek fel nekem semmilyen kérdést, ezzel ellentétben viszont nem válaszoltak az én beadványomra, amelyben konkrét kérdéseket tettem fel" - írta Mayer Aranka az MTI-nek.

Hozzátette: írásban jelzett kérésével ellentétben Révész Máriusz "gyáva módon nem tájékoztatott a tegnap megtartott sajtótájékoztató időpontjáról, ahol ismét olyan hazugságot állított velem kapcsolatban, amire nem adott lehetőséget, hogy cáfoljam".

Mayer Aranka az Élet és Irodalom című hetilap Orbán Viktor és felesége tokaji érdekeltségeivel foglalkozó, "Tokaji borcsaták" című sorozata nyomán, a cikkek alapját képező dokumentumok átadójaként vált ismertté. Mayer Aranka volt férje, Szász I. Attila Orbán Viktor feleségének, Lévai Anikónak volt üzlettársa a Tokaj-Hegyalján érdekeltséggel bíró Szárhegy dűlő Kft.-ben.

Révész Máriusz kijelentése a Fidesz honlapjára is felkerült, ezért Mayer Aranka keresetében Révész Máriusz mellett a Fideszt, a párt webszerkesztőségét, valamint két internetszolgáltatót is alperesként jelölt meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását