2024. április 26. - Ervin

McCain becsapja a jónépet?

A United Auto Workers amerikai járműipari szakszervezet azzal vádolja John McCain republikánus elnökjelöltet, hogy becsapja az amerikai munkásokat, amikor azzal büszkélkedik, hogy mindig amerikai autót vásárolt, holott a maga és a családja birtokában lévő
2008. szeptember 22. hétfő 20:05 - Hírextra
A republikánus jelöltet korábban azért is támadták a demokraták, mert kitűnt: családja összesen hét ingatlannal rendelkezik.

A Barack Obama elnökjelöltségét támogató autóipari szakszervezet vezetője szerint McCain egyszerűen nem mondott igazat, amikor azt állította, mindig amerikai kocsikat vesz, ugyanis a család birtokában van egy Honda és egy Volkswagen is.

"Amikor a Közép-Nyugaton jár, azt mondja a választóknak, hogy segíti a (hazai) ipart. Ez igen jó kampánytéma, csak éppen John McCain nem volt őszinte" - fejtette ki egy vasárnapi demokrata sajtóértekezleten Ron Gettelfinger, az UAW elnöke, azokra az amerikai államokra utalva, amelyekben a mostanában válságos időket átélő amerikai autóipar összpontosul.

"Olyan elnökre van szükségünk, aki újjáépíti az amerikai autóipart, s nem olyanra, aki külföldi kocsikat vásárol" - tette hozzá azok kedvéért, akik előző megállapításaiból esetleg nem értették volna világosan, mire gondol.

Gettelfinger McCain egy korábbi, a detroiti televízióban tett nyilatkozatára utalt, amelyben a republikánus elnökjelölt azt mondta, büszke arra, hogy amerikai kocsikat vásárol. Detroitban található a General Motors, a Chrysler és a Ford - a három legnagyobb amerikai autóipari cég - központja.

Azt, hogy a McCain-család 13 autóval rendelkezik, legutóbb a Newsweek című hetilap derítette ki. A republikánus elnökjelölt felesége, Cindy egy népszerű sörmárka tulajdonosának gazdag örökösnője.

A demokrata elnökjelölt, Barack Obama és felesége, Michelle csak egy gépkocsi tulajdonosa, ezt a Ford Escape Hybrid járművet Gettelfinger a holnap amerikai autóinak "emblematikus zöld motorjaként" méltatta. McCain tábora egyelőre nem reagált az UAW vádjára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását