2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Herényi: elkötelezve a színesfémlopások ellen

Az MDF továbbra is elkötelezett a színesfémlopás és orgazdaság büntetési tételeinek szigorítása mellett, azonban ennek megvalósítása a színesfém, nemesfém, feketefém pontos meghatározását igényli, ami nem lehetséges a Btk-n belül - közölte Herényi Károly,
2008. szeptember 21. vasárnap 16:15 - Hírextra
A politikus ezt annak kapcsán hangsúlyozta, hogy pénteken Salamon László, a KDNP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy visszavonta Latorcai Jánossal közösen benyújtott javaslatukat a büntető törvénykönyv módosítására a színesfémlopás és orgazdaság büntetési tételeinek szigorításáról, mivel álláspontjuk szerint azután, hogy a kormány, az MSZP, az SZDSZ és az MDF elfogadta Vas János MDF-es képviselő módosító javaslatát, a törvény az eredeti szándék gyenge karikatúrája lenne.

Herényi Károly közölte, ezzel szemben az MDF által május 26-án benyújtott módosító indítvány lényege, hogy a színesfém meghatározásáról, annak pontos leírásáról külön igazgatási jogszabályban kell rendelkezni. Ami azért szükséges, mert e körben a Btk. tényállásai mindössze kereteket jelölnek, melyek szakmai tartalmát igazgatási jellegű normáknak kell kitölteniük.

A frakcióvezető hozzátette, a törvény tervezett hatálybalépését is módosítani szükséges, elegendő időt biztosítva az abban foglaltak teljesítéséhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását