2023. június 1. - Tünde

Megúszta a "pápasértést"

Nem vonják felelősségre azt az olasz komikust, aki nyáron nyilvánosság előtt kijelentette, hogy a pápa a pokolra jut azért, ahogy egyháza a homoszexuálisokkal bánik.
2008. szeptember 19. péntek 13:13 - Hírextra
Sabina Guzzanti, Itália egyik legélesebb nyelvű politikai szatirikusa júliusban a római Piazza Navonán összegyűlt többezres tömeg előtt vetette fel XVI. Benedek pápa felelősségét.Az ügyben a római ügyészség akart vizsgálatot indíttatni a katolikus egyházfő becsületének és méltóságának megsértése címén.

Erre az 1929-es - még Mussolini által aláírt - vatikáni szerződés adott volna lehetőséget, amely szerint ha valaki megsérti az egyházfőt, az éppolyan büntetésre számíthat, mintha az olasz államfőt sértette volna meg.

Az államfő sértegetése Olaszországban öt év börtönbüntetésbe kerülhet.A vizsgálat elindításához az igazságügy miniszter jóváhagyására lett volna szükség, aki azonban csütörtökön közölte, hogy "a pápa végtelen megbocsátását ismerve" nem járul hozzá az eljáráshoz.

A Vatikán illetékese bejelentette, hogy az ügyet ezzel lezártnak tekintik.Guzzanti híresen éles kritikusa Silvio Berlusconi médiamogul kormányfőnek és régóta panaszkodik az olasz médiacenzúrára.
Tévés showműsorát 2003-ban levették a képernyőről, miután rágalmazási perbe keveredett Berlusconi műsorsugárzó cégével, a Mediasettel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását