2024. április 26. - Ervin

Az ékszerek jobban mentek

Az ékszerek vitték a prímet a BÁV kétnapos, keddi és szerdai árverésén. A festmények nagy része visszamaradt.
2008. szeptember 18. csütörtök 09:41 - Hírextra
Leginkább a szoliter gyűrűk és a fülbevalók iránt volt élénk érdeklődés.
A koráll-, ametiszt- és briliánsdíszítésű darabok akár két-háromszoros áremelkedést is hoztak, mert sokan pályáztak rájuk. Egy arany- és ezüstkombinációjú, briliánsokkal ékesített, 1930 körüli fülbevalópár éppen 100 ezer forinttal többért ment el, mint 220 ezer forintos kikiáltási ára.
A legdrágábbra tartott női szolitergyűrűért megadták a 1,2 millió forintos kikiáltási árat. Az art deco, briliánsékesítésű igazgyöngysorra illesztett függő 850 ezer forintról közelítette a milliós határt, 950 ezer forinton koppant érte a kalapács.

Egy 18 karátos svájci férfi karóráért 200 ezer forintról versenyeztek 380 ezer forintos leütésig. Ugyanezt az árat érte el 205 ezer forintról indítva egy különleges, szövött láncból álló karkötő, csatján briliánsokkal.

Ráéreztek a gyűjtők egy tipikus viktoriánuskori ékszer, a 19. század közepéről való, gyémántokkal gazdagon ékesített, masniról csüngő, szívalakú hajtincstartó medál értékére. Csakhogy egykori tulajdonosa időközben átalakítva kettéválasztotta. Így két tételben árverezték: a melltűfüggelék 450 ezer forintról indult, és mivel sokan szerették volna megvenni, 750 ezer forintra licitálták, a függő rész 250 ezer forintról már csak 280 ezer forintig bírta.

Mindazonáltal a néhány ezres, tízezres tételek voltak a legkelendőbbek, az 50 ezer forint alatti darabokat szinte kivétel nélkül elvitték.

A második napi festményárverés nem dicsekedhet ilyen eredményekkel. A 158 tételnek alig egyharmada kelt el, az is többnyire kikiáltási áron. A kivételek: Mácsai István Kapu (220 ezerről 320 ezerre), Pleidel János Város (250 ezerről 320 ezerre), Iványi Grünwald Béla Tanyavilág (240 ezerről 340 ezerre), Dolányii Benczur Ida Mályvák (180 ezerről 280 ezerig), Kárpáthy Jenő Parkrészlet (180 ezerről 320 ezerre) Victor Vasarely plasztikszobra (90 ezerről 280 ezerre emelkedett).

Az alacsonyabb árfekvésből Pálya Celestin csendélete 33 ezer forintról háromszorozta, Arató István, Jancsek Antal, Vankóné Dudás Juli festménye kétszerezte kikiáltási árát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását