2024. május 2. - Zsigmond

Ryder Kupa

Pénteken kezdődik az amerikai Louisville-ben a 37. Ryder Kupa, a golfozók legrangosabb csapatversenye az Egyesült Államok és Európa válogatottja között.
2008. szeptember 17. szerda 12:19 - Hírextra
A sportág egyik legfontosabb eseményének eddigi mérlege az amerikaiak nyomasztó fölényét mutatja, hiszen 24-szer nyertek, s két döntetlen mellett csupán tíz vereséget szenvedtek el, ám ez legfőképpen a régmúlt sikereinek köszönhető, ugyanis a két évente sorra kerülő eseményen a legutóbbi hat alkalomból ötször az európai együttes győzött, a tengerentúliak legutóbb 1999-ben tudtak nyerni.

Az amerikaiak helyzetét nehezíti, hogy az év második felét sérülés miatt kihagyó világranglista-vezetőjük, Tiger Woods nem játszhat, igaz, a Ryder Kupákon általában nem remeklő sztár távolléte sok szakember szerint még akár segíthet is Paul Aizinger csapatán. A Woods nélkül sem gyenge csapat legjobbja a rangsorban második Phil Mickelson lesz.

A legendás Nick Faldo vezette európaiaknál a legjobbak ott lesznek: így részt vesz a versenyen a legutóbbi két Grand Slam-viadalon győztes ír Padraig Harrington, illetve a spanyol Sergio Garcia és a svéd Henrik Stenson is.
Adatok:
Helyszín:

Valhalla Golf Club, Louisville, Kentucky

az Egyesült Államok csapata:

Phil Mickelson (világranglista-2.), Steve Stricker (8.), Jim Furyk (9.), Stewart Cink (10.), Anthony Kim (11.), Kenny Perry (17.), Justin Leonard (23.), Ben Curtis (32.), Boo Weekley (35.), Hunter Mahan (36.), Chad Campbell (53.), J.B. Holmes (56.)
kapitány: Paul Aizinger

Európa csapata:

Padraig Harrington (ír, világranglista-4.), Sergio Garcia (spanyol, 5.), Henrik Stenson (svéd, 6.), Lee Westwood (angol, 12.), Justin Rose (angol, 14.), Miguel Angel Jimenez (spanyol, 19.), Robert Karlsson (svéd, 22.), Ian Poulter (angol, 28.), Graeme McDowell (észak-ír, 30.), Paul Casey (angol, 38.), Soren Hansen (dán, 43.), Oliver Wilson (angol, 48.)
kapitány: Nick Faldo (angol)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását