2024. április 28. - Valéria

Orbán Viktor vezeti a Fidesz tárgyalódelegációját

Orbán Viktor pártelnök vezeti a Fidesz tárgyalódelegációját az SZDSZ kezdeményezésére tartandó csütörtöki ellenzéki egyeztetésen - mondta Szijjártó Péter szóvivő az MTI-nek szerdán.
2008. szeptember 17. szerda 14:01 - Hírextra
A szóvivő szerint csütörtökön dől el, hogy a négyfős fideszes delegációban a pártelnök mellett még ki vesz részt a Fodor Gábor SZDSZ-elnök által kezdeményezett találkozón. (A múlt héten még nem volt biztos, hogy Orbán Viktor ott lesz-e az egyeztetésen, mivel az Európai Néppárt alelnökeként kedden és szerdán Brüsszelben a néppárt elnökségi ülésén vesz részt.)

A június 21-i Fodor-Orbán találkozó után ez lesz a második alkalom, hogy az SZDSZ és a Fidesz elnöke tárgyalóasztalhoz ül egymással. Az első találkozón, amelyet Fodor Gábor elnökké választása után kezdeményezett, a két pártelnök abban egyetértett, hogy cselekvőképes kormányra van szükség, de míg a Fidesz elnöke már akkor is az előre hozott választásban látta a megoldást, az SZDSZ vezetője ezt csak akkor tartotta lehetségesnek, ha sem a kisebbségi kormány cselekvési terve, sem pedig az ezt követő szakértői kormány nem válna be.

A miniszterelnök Megegyezés című programjának bemutatása után, szeptember 8-án Fodor Gábor levelet küldött a Fidesz, a KDNP és az MDF elnökének, amelyben egyeztetést kezdeményezett a szakértői kormány felállításáról.

"A Szabad Demokraták Szövetségének álláspontja szerint Gyurcsány Ferenc kísérlete, hogy a közbizalmat és a parlamenti többséget a cselekvési programmal helyreállítsa, kudarcot vallott. Felelősségünk ebben a helyzetben tehát, hogy olyan megoldást keressünk, amely a stabilitás és közbizalom visszaállítása mellett növekedési pályára állítja Magyarországot" - írta levelében az SZDSZ elnöke.

Ezt megelőzően az MDF is kezdeményezetett ellenzéki találkozót, amelyet múlt szerdán tartottak meg, azonban erre az SZDSZ nem ment el, mert - mint mondták - nem volt számukra megfelelő az időpont.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását