2024. április 26. - Ervin

Flow Art

Suzan Woodruff és Kucsora Márta "flow" művészek festményei láthatók péntektől az Art Factory II. Galériában Budapesten; a folyékony festéket öntik, folyatják, levegővel fújják, ezek eredményeképpen tárul az érdeklődők szeme elé a képeken naplemente, torná
2008. szeptember 16. kedd 08:00 - Hírextra
Mint azt Major Virág, a kiállítóhely munkatársa az MTI-nek elmondta: az október 8-ig látogatható tárlaton csaknem 20 festményt tekinthetnek meg a látogatók, Kucsora Márta és Suzan Woodruff legújabb munkáit.

Az amerikai Suzan Woodruff a Los Angeles-i "flow art" mozgalom elismert képviselője és vezetője; munkái kifejező módon idézik meg a természeti jelenségek dinamizmusát, legyen szó naplementékről, érzéki tornádókról, viharról.

Az amerikai művész a folyékony festéket kompresszorral fúvatja a vásznon, míg a magyar "flow" alkotó, Kucsora Márta általában önti a festéket, így hoz létre a víz dinamikus energiáját, mozgását ábrázoló képeket, hullámverést, vízesést, víz alatti világot, fodrozódó víztükröt.

Kucsora Márta festményeit már láthatta a közönség 2007-ben ugyanis három vízeséses képét bemutatták a Magyar Nemzeti Galériában.

A két művész New Yorkban ismerkedett meg, ennek eredményeként Suzan Woodruff egy hónapra Budapestre jön, hogy Kucsora Mártával hosszabb időn át dolgozhassanak együtt az Art Factory Stúdióban, a közösen alkotott műveket pedig majd a közönség is megtekintheti - hangsúlyozta Major Virág.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását