2024. május 7. - Gizella

Elektromos Merci

"Hamarosan teljesen elektromos Mercedes autóval járhatunk. A kocsit 2010-2011-ben dobjuk a piacra" - nyilatkozott Dieter Zetsche a Mannheimer Morgen című lapnak. A német Daimler elnöke azt is elmondta, hogy az autógyártók közül először cége vezeti be az ú
2008. szeptember 15. hétfő 11:30 - Hírextra
Az első modell egy S-osztályú Mercedes lesz, amely jövőre jelenik meg. A hagyományos nikkelalapúnál nagyobb teljesítményű és hosszabb élettartamú akkumulátorral "rendkívül hatékony hibridautót tudunk építeni, amelynek széndioxid-kibocsátása egy kisautóéhoz fogható" - mondta Zetsche.

A Daimler 2010-re hozza ki a Smart kisautó elektromos változatát. Az egyik nagy rivális, a Volkswagen is több villanyautó-modellt tervez piacra dobni a következő években, a cég szerint azonban a technológia gyors terjedésére nem lehet számítani. "20-25 év is eltelik még, mire kétszámjegyű piaci részesedést szereznek az elektromos autók" - áll Jürgen Leohold, a Volkswagen fejlesztési igazgatójának egy július végi nyilatkozatában.

A szakértő szerint még sok problémával kell megküzdeni az akkumulátorok hatótávolságával, a költségekkel és a gyártási kapacitással kapcsolatban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását