2022. december 8. - Mária

A balatoni borokat szeretik legjobban a budapestiek

Több mint hatvanezren látogattak ki a hétvégén a Budai Várban rendezett borfesztiválra, ahol a vendégek megválaszthatták a rendezvény legjobb borait. A versenyben a balatoni nedűk taroltak.
2008. szeptember 15. hétfő 20:43 - Hírextra
Idén először speciális borbíráló informatikai rendszerrel, szakemberek segítségével egy órára bárki borbírává válhatott. Főleg a magyarok, köztük is a fővárosiak szavaztak, bár igen sok külföldi turista látogatott el a fesztiválra.

A népszerű rendezvény négy napja alatt eldőlt, melyik termelő nyeri a hat kategóriában meghirdetett Fesztivál Bora címet. A versenyre szinte minden jelentős magyar borász jelentkezett. A fogyasztók döntése alapján úgy tűnik, hogy a balatoni borokat a vendégek jobban kedvelik más régiók termékeihez képest.

Az öt kiosztott érem közül hármat az erre a tájra jellemző szőlőfajtákból készített borok nyerték. A Varga Pincészet becslése szerint minden nyolcadik palack a magyar tenger partjáról származik - nyilatkozta a pincészet vezetője.

A Fesztivál Borai címet a következők kapták meg: a fehér és rozé kategóriában - megosztva - a Bujdosó Pincészet 2006-os Altanus Cuvée-je és a Varga Pincészet 2006-os Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizlingje bizonyult a legnépszerűbbnek.

Az édes fehérek közül a Garamvári Pincészet Princess gyöngyözőbora nyert.
A vöröseket illetően a villányi borvidékről Bock József 2004-es KO Cuvée-je lett az első. A bort Papp László emlékére palackozta Bock József, limitált példányban.

Aszúban az Árvay Pincészet 2003-as Tokaji Aszúesszenciájára szavaztak a legtöbben.
Pezsgőben a Törley Gála Sec nevű terméke bizonyult a legkedveltebbnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását