2024. május 2. - Zsigmond

Megújuló erdők

16 ezer hektáron újulnak meg a főváros környéki erdők, az idei őszi ültetések során a szakemberek több mint húszezer facsemetét ültettek el és 64 mázsa makkot is elvetettek- -tájékoztatott a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete.
2007. november 21. szerda 14:39 - Hírextra
Az ültetésekkel egyrészt a szakemberek az idős erdőállományok megfiatalítását végzik, tavasszal azonban már a júliusban leégett újpalotai területre, a Páskom-ligetbe is új csemeték kerülnek.

Az ültetések a Normafát, a XVIII., a XXIII, és a XVI. kerületet, illetve Pomáz és Nagykovácsi határát érintik. Az idősebb erdőállomány fiatalítása mellett, több helyen valamilyen beruházás, például útépítés miatt kivágott faállományt pótolják a szakemberek.

A 2007 júliusában leégett újpalotai területre, a Páskom-ligetbe csak tavasszal kerülnek új csemeték, ezen a területen ugyanis még tart a tűz utáni fakitermelés, illetve az ültetést megelőző talajelőkészítés. Az egykori fenyves helyére a homok megkötésére alkalmas fiatal akácok kerülnek, a sétautak mellé pedig lehetőség szerint őshonos fajok, mint például a szürke nyár.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását