2024. április 19. - Emma

Tisztességes helytállás

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke szerint eddig tisztességesen helytállt a csapat a pekingi paralimpián. A magyarok a szerdán véget érő játékok félidejéig egy arany- és két bronzérmet szereztek.
2008. szeptember 12. péntek 09:38 - Hírextra
"Jobban örülnék, ha két-három dobogós hellyel többel rendelkeznénk" - mondta a sportvezető az MTI-nek. "Dzsúdósainktól jobb eredményt vártam és a bocsások is többet tudnak a Pekingben mutatott teljesítményüknél. Utóbbiak esetében a felkészülés nem volt a legideálisabb, mivel nem tudtak olyan borításon edzeni, amelyen a versenyeiket rendezték."

Gömöri hozzátette: a magyarországi körülményeket és lehetőségeket figyelembe véve a csapat eddig erőn felül teljesített.

"A 33 paralimpikon felkészítésére összesen 39 millió forint állt rendelkezésünkre, ami versenyzőnként alig több egymillió forintnál. Ebből az összegből kellett kigazdálkodni az edzőtáborokat, felkészülési versenyeket. Ha tehát a lehetőségeinket összehasonlítjuk az éremtáblán elfoglalt helyezésünkkel, akkor nincs okunk szégyenkezni. Körülményeink alapján a mezőny utolsó harmadában lenne a helyünk, mi viszont az első harmadban vagyunk. Sportolóink és edzőink is néhány húzó sportágunk kivételével túl kevés versenyen vesznek részt év közben, ezért éles helyzetekben többször nem sikerül jól dönteniük és szakvezetőink sem jutnak elég információhoz a riválisokról. Ettől függetlenül a paralimpián még biztos lesznek érmeseink, hiszen ma is öt úszónk szerepel a döntőkben, vasárnap pedig elkezdődnek a vívóversenyek és itt is többen esélyesek a dobogós helyezésre. Hazaérkezésünk után viszont nagyon hamar komoly és átfogó szakmai elemzést készítünk arról, hogyan lehet szélesíteni a sportolói bázist és milyen módon lehetne még eredményesebbé tenni a felkészülést."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását